woensdag 29 mei 2013

Geslaagde pilot 'Leefbaarheid in de buurt'




Op woensdagavond 29 mei was er een korte besloten thema-bijeenkomst gearrangeerd voor bewoners uit de Weitakkerstraat en Vackenordestraat in de ontvangsthal van PCBS Het Octaaf, aan de Weitakkerstraat. Directeur Jan Visser wilde graag gastheer zijn en stelde zijn school beschikbaar voor deze avond.


De avond had een inloop vanaf 19.00 uur en was rond 20.30 afgelopen. Het thema van deze avond was ‘Leefbaarheid in de buurt’. Koffie en thee werden aan begin en einde van de bijeenkomst geschonken.


In samenwerking met Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek en woningcorporatie Omnia Wonen heeft bewonerscommissie De Hellenbeek dit actuele thema willen belichten vanuit verschillende invalshoeken.


Leefbaarheid in de buurt is een thema dat ook aansluit bij het thema Buurtparticipatie vanuit de overheid. Buurtparticipatie blijkt een positieve invloed  te hebben op de ontwikkeling van leefbaarheid.


Met een rollenspel beeldden Hettie Schoonhoven (Buurtbemiddeling) en Martin Stoker (Omnia Wonen) twee buren uit die een probleem hadden met het parkeren van de auto voor andermans deur. Uit het leven gegrepen.


De bijeenkomst op 29 mei was een pilot, dat wil zeggen: een proef. BC De Hellenbeek heeft leefbaarheid en buurtparticipatie hoog in het vaandel staan. Daarom heeft zij gezocht naar een weg om aan een deel van haar bewoners een avond aan te bieden met een aansprekend thema.

Foto's mochten - met toestemming - geplaatst worden.